רחם שרירני וטיפול אפשרי

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

09/11/2016 | 21:35 | מאת: בת 31

פרופסור תדיר שלום, בת 31, ללא ילדים, כרגע לא מתכננת הריון (לא מבחירה, מקווה שתוך שנתיים). עם התקן תוך רחמי מנחושת. סובלת מווסת ממושכת (לעתים עד עשרה ימים) ומהתכווצויות אך מתפקדת עם משככי כאבים. בשנתיים האחרונות סובלת מכאבי בטן עזים בקיבה ומבטן נפוחה בזמן הווסת. לפני כשש שנים בניתוח להסרת התוספתן אובחן אנדומטריוזיס. לפני כשנה וחצי התחלתי לעבור מעקב באולטרסאונד וגינלי (פעמיים בשנה), לאחר שהרופאה חשדה בדרמואיד. רק בפעם הראשונה נצפה ממצא המתאים לאנדומטריומה ובכל שלוש הפעמים נמצאו חמישה שרירנים. מתוך הבדיקה האחרונה: רחם 60*57-51. רקמת רחם שרירנית. רירית בעובי 11 מ"מ, סדירה. שרירן 1: 24*31, סב סרוזי, קיר אחורי. שרירן 2: 25*30, סב סרוזי, קיר אחורי שרירן 3: 30*36, תוך דופני, פונדוס שרירן 4: 17*16, תוך דופני, קיר קדמי שרירן 5: 17*19, תוך דופני, קיר קדמי מתקשה להבין אם יש גדילה של השרירנים, בסה"כ מדובר על אותו הגודל פחות או יותר בכל פעם (אם כי לא אותם המיקומים בדיוק). שאלותיי: 1. האם השרירנים נחשבים גדולים? האם גודל הרחם תקין לגילי/מצבי? 2. מה הטיפול המומלץ? 3. האם יש להוציא התקן? 4. האם השרירנים יכולים להסביר את הכאבים בקיבה בזמן הווסת? 5. האם המצב הנוכחי יפגע בסיכויי הכניסה להריון ו/או במהלך ההריון עצמו? תודה רבה רבה מראש! ש.

לא ניתן להשיב בצורה חד משמעית לשאלותיך, מאחר ואין בידי מידע אם השרירנים גדלים. סביר להניח שהם גדלים וקצב גידולים לא ידוע. אולי איטי, אבל גדלים. אין גם לדעת אם יפריעו לכניסה להריון או לשימור הריון. אם הווסת ממושכת יש הצדקה להסיר את ההתקן התוך רחמי ואולי להחליפו במירנה אשר אינה מטפלת אמנם בשרירנים, אבל משמשת כאמצעי מניעה שמפחית דימומים. אם השרירנים היו יותר גדולי הייתי ממליץ להמנע ההמירנה, אבל בגודל זה, זו אפשרות. יש אפשרות גם להקטין שרירנים בסדרה טיפולית של תכשיר חדש בשם איסמיה למשך 3 חדשים ולבחון את ההשפעה עליך. פרופ יונה תדיר

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות