הידבקויות ברחם

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

22/02/2016 | 09:10 | מאת: נעה

שלום. לאחר הלידה השניה שלי הייתה לי שארית שיליה שהוצאה חודש וחצי אחרי הלידה. לאחר כשנה אובחנו הידבקויות קשות ברחם. בינתיים עברתי כבר פעמיים היסטרוסקופיה ניתוחית, ופעמיים הריתי הריונות שהסתיימו מוקדם מאוד עם סיבוכים של דימומים קשים ביותר ואישפוזים, שאחריהן חזרו שוב ההידבקויות. ההפלה האחרונה הסתיימה בגרידת שאיבה, שלאחריה נראה היה לפי הוסת שההידבקויות חזרו בשלישית. בינתיים, כמה חודשים אחרי, נראה שהוסת חזרה לקדמותה. האם אפשרי הדבר שהרחם התרפאה מעצמה?? נאמר לי בעבר שלא מומלץ לעשות שוב היסטרוסקופיה נוספת מחשש של החלשות צוואר הרחם שמורחב בכל פעם מחדש, אלא אם כן אין ברירה. האם כדאי לסמוך על כך שהרחם חזר לעצמו (ולנסות שוב להיכנס להריון)??

היסטרוסקופיה אבחנתית אינה כרוכה בהרחבה משמעותית של צואר הרחם ואם יש ספק ניתן לבדוק מה מצב חלל הרחם בדרך זו בצורה הטובה ביותר. אם נעלמו ההדבקויות או לא ניתן ללמוד בצורה הטובה ביותר עי שילוב של בדיקת אולטרהסאונד איכותית, כולל בדיקת עובי רירית הרחם, ולעיתים גם צילום רחם. פרום יונה תדיר

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות