שרירנים לאחר הפסקת הריון

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

04/09/2014 | 14:43 | מאת: שירה

בת 33, ללא ילדים. עברתי בעבר גרידה בגיל 17. שלום רב פרופסור תדיר. אני אמורה לעבור גרידה לאחר הפסקת דופק עוברי בשבוע 8.5 לקח לי שנה להכנס להריון, היה לי שרירן תת רירי שהסרתי בהיסטרוסקופיה בתחילת השנה ובחודש יולי לאחר צילום רחם הצלחתי להיקלט. במהלך הריון שני שרירנים שהיו טרם ההריון בדופן הרחם סבסרוזים בגודל 2 סמ, גדלו ל3 סמ. כמו כן שרירן נוסף שלא היה טרם ההריון שהתחיל כ3 סמ וכעת 4.3 סמ. השרירן בתוך הרחם אך לא ממלא את החלל. אין לי פרטים נוספים לגבי מיקום השרירנים מאחר והנני מתגוררת באילת (אין כאן מכון אולטראסאונד) ולמרות דרישותיי מהרופא המטפל בדבר מיקומים הוא אמר שהם על דופן הרחם ולא מעבר לכך. שאלתי היא כללית. הוא אמר כי לאחר הגרידה עדיף לחכות עם נסיונות נוספים להכנס להריון כדי לעשות מעקב על השרירנים לאחר הריון לוודא שהשפעת ההורמונים תרד. שאלתי היא האם בכלל יש טעם לחכות? לא נראה לי שהם יקטנו בחזרה..סביר כי הם יפסיקו לגדול אבל לא יקטנו חזרה נכון? אני לא רוצה פשוט לאבד זמן או סיכויים. מה דעתך?

אחרי גרידה מומלץ להמתין כ 3 חדשים ולבצע בדיקת אולטרהסאונד מספר ימים לאחר הווסת כדי להגדיר את גודל השרירנים ומיקומם. רק אז ניתן להמליץ מה? ו/או אם צריך לעשות דבר מה נוסף. פרופ תדיר

11/09/2014 | 12:43 | מאת: שירה

תודה פרופסור תדיר. רק משהו נוסף, השרירנים ממוקמים בדופן הרחם וממה שהבנתי אחד מהם מעוות את החלל. האם יש סיכוי שהדופק הופסק בגלל השרירנים? כמו כן האם לדעתך ייתכן ויקטנו חזרה לאחר הפלה ואיך ניתן להסיר שרירנים מהסוג הזה

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות