שרירן

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

06/07/2014 | 10:41 | מאת: ליאת

שלום,אני בת 34 ללא הריונות בעבר מנסים כבר שנתיים וחצי ,בצורה טבעית . עם שרירן שגדל ל-79 לעומת 40 ממ ב-2012 וסת סדירה . ללא כל תסמין אחר. כרגע אני מושעת לטיפולי פוריות עקב MALE FACTOR OTA בעלי בן 39 בריא בד"כ עבר ניתוח וריקוצלה . האזור שבו נמצא השרירן לפי מה שהרופא רשם TVS רחם עם שרירן 87 ממ קוטר מקסימלי ללא שנושק אך קרוב לודאי לא מגיע לרירית הרחם. שחלות בעלות מבנה פוליצסטי כאשר מימין גם ממצא צסטי עכור כ-3 ס"מ ללא נוזל חופשי ד"ר אני קצת לא יודע מה לעשות, רופא מומחה לניתוחים מסוג זה,אמר לי לעשות את הניתוח לכריתת השרירן .הלכתי לחוות דעת נוספת לרופא אחר שגם מתמחה בניתוחים מסוג זה שאל אותי עם עשיתי צילום רחם אמרתי לא .הוא אמר לי אולי אני יצליח להחזיק הריון ללא כריתת של השרירן הוא גם אמר לי שניתוח מסוג זה זה לא כזה לא כזה מומלץ לגעת ברחם מיוחד שאני לפני טיפולים , אני מבלבלת ומפחדת . אני שואלת את עצמי האם יש עוד בדיקה שאולי תוכל לעזור לי לבהירות התמונה או טיפול אחר שאולי יכול לעור לי, ראיתי שהיום שיש דרכים שאפשר "להרוג" את השרירן על ידי צינטור ??? ד"ר אני אשמח לשמוע את דעתך בנושא ,תודה מראש

שרירן לא הורגים. בטיפול צינתור מכווצית את השרירן, אך הטיפול אינו מומלץ למי שלא ילדה עדיין ולכן אינו מתאים לך. גודל השרירן שלך גבולי לצורך החלטה על ניתוח ולכן עליך לקבל החלטה זו בייעוץ בו ילקחו בחשבון מגוון השיקולים, כולל מיקום השרירן ודרכי הנתוח האפשריות. פרופ תדיר

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות