שרירנים אחרי הזרעה - דחוף

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

21/11/2013 | 17:59 | מאת: יעל

שלום פרופ', אני בת 42.5, סובלת מכאבי בטן עמומים לקראת ביוץ כבר כמה שנים, לפעמים יותר ולפעמים פחות. התחלתי טיפול הורמונלי על מנת להיכנס להריון, ובמעקבים נרשמו לי שני שרירנים בדופן 13 ממ ו-15 ממ. החודש לאחר טיפול בגונאל 150 למשך 12 יום ואוביטרל לביוץ, עשיתי הזרעה. הכאבים התחזקו בימים שלפני ההזרעה, כרגיל אבל קצת יותר. בהזרעה עצמה ראיתי כוכבים. כשהוכנסה הצינורית לרחם כאב לי כאב מטורף שלא עבר מאז. אתמול, יום אחרי ההזרעה ניגשתי למוקד ונשללו דלקת באגן או ברחם או בשחלות. הרופא אמר שאולי השרירנים גורמים לכאב כי האסרוגן עלה לקראת הביוץ (ודווקא החודש הוא לא עלה יותר מדי וגם אין לי גירוי יתר כי בסה"כ הצלחתי לגדל זקיק אחד). בקיצור, הכאבים לא עוברים, גם היום. ועכשיו גם מתחיל להתפתח לי חום, כרגע 38 מעלות. היום הזרקתי אוביטרל לתמיכה, לאחר שרופא הפיריון שלי קיבל את הנתונים ואישר לי להזריק כפי שתוכנן. אשמח לשמוע את דעתך, האם זה באמת יכול להיות קשור לשרירנים, האם שרירנים במצב של עודף הורמונלי יכולים להעלות חום? האם לרוץ למיון או לחכות להקלה? (כי הרי נבדקו העניינים הקריטיים). תודה

שרלתך מפורטת היטב, אולם אינה שאלה לפורום, למעט מספר הסברים אשר אולי יסייעו, וגם זאת, במגבלה שללא בדיקה מידה הרלוונטיות של דברי מוגבלת: 1. שרירני קטני כאלה לא גדלים מהיום למחר, גם לא בעקבות השפעה חולפת של רמות אסטרוגן גבוהות למשך מספר ימים. 2. סביר מאד להניח שהכאב קשור לתהליך ההזרעה. זו תופעה מוכרה, ועליית החום רק מחזקת אפשרות זו. קלקת של ממש לא מתפתחת מהיום למחר, אבל כאבים, ועם הזמן חום, בהלחט כן. פרופ. יונה תדיר

שאלתך מפורטת היטב, אולם אינה שאלה לפורום, למעט מספר הסברים אשר אולי יסייעו, וגם זאת, במגבלה שללא בדיקה מידה הרלוונטיות של דברי מוגבלת: 1. שרירני פם קטנים כאלה לא גדלים מהיום למחר, גם לא בעקבות השפעה חולפת של רמות אסטרוגן גבוהות למשך מספר ימים. 2. סביר מאד להניח שהכאב קשור לתהליך ההזרעה. זו תופעה מוכרת, ועליית החום רק מחזקת אפשרות זו. דלקת לא מתפתחת מהיום למחר, אבל כאבים, ולאחר מספר שעות גם הופעת חום, בהחלט כן. יש להוועץ ברופא המטפל. פרופ. יונה תדיר

22/11/2013 | 11:57 | מאת: יעל

איך אתה יכול להגדיר כאבים וחום כמצב רפואי? הרי כאבים וחום הם סימפטומים בסה"כ לתהליך כלשהו שמתרחש בגוף. מעבר לזה, אני מציינת שוב, הכאבים התחילו לפני ההזרעה, והם בעצם דיי כרוניים לפני ביוץ רק בעוצמות נמוכות יותר ובוודאי ללא עליית חום. מעבר לכך - הזרקתי FSH למשך 12 יום + פעמיים HCG, אני יודעת שאני חוזרת על עצמי, אבל 12 יום נחשב בעינייך כהשפעה חולפת על השרירנים?

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות