מה הטיפול העדיף למיומה

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

20/11/2013 | 19:58 | מאת: כוכי

שלום רב אני בת 54 הסובלת ממיומה עם זימומים מוגברים מזה 10 שנים עברתי טיפול של טבעת מירנה והסטוסקופיה ולא עזר כיום אני מטופלת ב הקסאקפרון ומועמדת לטיפול באמבוליזציה שאלתי האם קיים סיכון ממשי בהליך זה והאם הטיפול בהקסאקפרון יכול להזיק לי במיוחד שאני חולת סכרת וכן קיבלתי הצעה לטיפול באמצעות זריקת פפוקטין האם טיפול זה עדיף עבורי כל תקופה אני מאבדת הרבה דם וצריכה לקבל זריקות ברזל דרך הוריד אם כן מה עלי לעשות

שאלתך מורכבת מהרבה תת שאלות ועל רובן לא ניתן להשיב, בהעדר מידע על גודל המיומות, מיקומן ברחם, קצב גידולן, מצב הסוכרת, ועוד ועוד. בכל מקרה ברור שכל אותן תרופות, כולל המירנה, ההקסקפרון, והאחרות, אינן בגדר פתרון מתאים עבורך. האמבוליזציה יכולה לעזור, כמו גם ניתוח (ממנו את כנראה מנסה להמנע), אך להחלטה זו נדרשים פרטים נוספים, ונראה במקביל שבריאותך הכללית נפגעת ללא הצדקה. פרופ. יונה תדיר

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות