חצוצרה לא תקינה

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

12/12/2008 | 13:28 | מאת: רעות

צהריים טובים אני אחרי הריון חוץ רחמי אחרי הריון ולידה תקינים. הלידה בוצעה בניתוח קיסרי לפני כשנה וחודשיים. השבוע חשתי כאבים קלים בצד שמאל. לאחר בדיקת סונר שהתבצעה אתמול 11/12 רחם תקין לגודל וצורה ומימין שחלה בגודל ובמירקם תקין. משמאל סמוך לשחלה ובנפרד ממנה מימצא ציסטי לא סדיר 30 מ"מ עשוי להתאים להדרוסלפינגס. וזאת לאחר ההריון החוץ רחמי בצד שמאל שעברתי לפני כ - 3 וחצי חודשים וקיבלתי זריקת מטוטרקס. בשנת 2006 עברתי ניתוח להוצאת מיומה בפתיחת בטן. הרופא המליץ על הוצאת החצוצרה השמאלית מכיון שהיא נפוחה ומלאה בנוזל. מה עושים במצב זה האם החצוצרה יכולה להחלים מעצמה או שמומלץ להסיר אותה? מה הסיכויים להקלט להריון בהמשך עם חצוצרה אחת? המון תודה.

רעות, WOW, שאלתך ממש טובה, אך מורכבת מכ-5 שאלות. אתמקד באחרונות: 1. הרופא המליץ על כריתת החצוצרה. 2. האם התחוצרה יכולה להחלים. 3. הסיכוןי להקלט עם חצוצרה אחת. ובכן: 1. יש הגיון בכריתת חצוצרה, אולם תלוי מה מצבה, ומהתאור שלך לא ניתן לקבוע. לצורך זה צריך בד"כ צילום רחם. 2. חצוצרה יכולה להחלים, אך תלוי מה מצבה. אם זה ממש הידרוסלפינקס (ראי מילון מונחים - http://www.myoma.co.il/Html/milon.htm ) אזי, אין סיכוי שהיא תפתח לבד. 3. הסיכוי להקלט עם חצוצרה אחת טוב, אך תלוי מה מצבה. פרופ' תדיר

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות