מיומות ברחם

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

27/05/2013 | 14:06 | מאת: שני

פרופסור שלום, פונה אני אליך לאחר שאיני מצליחה לקבל מענה בנוגע לבעיית אימי. אימי סובלת מדימומים כבדים מעל לשבועיים וכאבים בבטן התחתונה. בתחילה נשלחנו למיון ולאחר מכן חזרנו אל ה-רופאת נשים. אימי בת 50, ולפי ה-רופאת נשים השרירנים "בגודל של ראש של תינוק בחודש שני" וההמלצה היא לעבור כריתת רחם. אימי עברה לאחרונה ניתוח ואנו רוצים להימנע מניתוח נוסף. קראנו שיש אלטרנטיבות נוספות לטיפול בשרירנים. אשמח לדעת מה הטיפולים החלופיים ואם זה רלוונטי לשרירנים בגודל כזה. תודה, שני.

אכן, יש חלופות לניתוח (כגון צנתור עורקי הרחם, ועוד) אבל בחירתן חייבת להתבצע על פי מגוון גורמים. ההגדרה ("ראש של תינוק") אינה הגדרה אשר מסייעת בהבנת המצב, ודאי לא בהכדרת המיקום. פרופ' יונה תדיר

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות