ניתוח כריתת שרירנים

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

08/03/2020 | 20:52 | מאת: ניתוח כריתת שרירנים

היי לפני כשלושה חודשים עשיתי ניתוח כריתה של 5 שרירנים בפתיחת בטן. כחודש וחצי לאחר הניתוח הזרקתי הורמונים בעקבות טיפולי ivf,הרחם היה נקי. היום כשלושה חודשים לאחר הניתוח ביצעתי אולטרסאונד והתגלו כשלושה שרירנים, שרירן מרכזי 22*19 מ"מ, שרירן אחורי 19*16, שרירן קדמי 7 מ"מ. האם זה בגלל ההורמונים? האם מדובר בשרירנים קטנים שאין צורך להיתיחס אליהם?

תופעת הישנות שרירני רחם לאחר ניתוח שכיחה במיוחד בנדים צעירות (מתחת לגיל 30). לא ציינת מה גילך, ומה היה גודל השרירנים שהוצאו. קצב גידולם יכול להיות קשור לטיפולים הורמונליים, אבל מעבר לכך לא ניתן להתייחס מאחר ואין פרטים על תכניות הילודה שלך, ופרטים רבים נוספים החסרים לצורך מתן ייעוץ רפואי סביר.

09/03/2020 | 09:59 | מאת: ניתיח כריתת שרירנים

אני בת 42, ללא ילדים, רזרבה שחלתית נמוכה,השרירנים שהוציאו היו בגדלים שונים, 10 ס"מ, 3 ס"מ, 4 ס"מ, ועוד 2 שרירנים בגודל 2 ס"מ

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות