שרירני רחם-מיומות

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

07/12/2008 | 19:25 | מאת: דפנה

שלום, רציתי לשאול לגבי שרירני רחם-מיומות , מהי שכיחות התופעה ? ומהן דרכי הטיפול הקיימות ?

דפנה, שרירני רחם (מיומות) הינם גידולים שפירים (בגדלים שונים) המצויים בכ-40% מכלל הנשים בסביבות גיל 35 ובשכיחות המגיעה לכדי 70% לקראת סוף העשור החמישי. משמעות הדבר היא כי 4-7 נשים מתוך כל 10 נשים מפתחות גידול זה. ידועה נטייה משפחתית המגבירה את שיעור הופעתם, כמו גם שכיחות גבוהה יותר בקבוצות אוכלוסיה מסוימות (כגון נשים אמריקאיות ממוצא אפריקאי בהן נעה השכיחות בין 60-80% באותן קבוצות גיל). רק בחלק מהנשים מלווים השרירנים בתלונות הגוררות מעקב וטיפול רפואי. אלה כוללים דימומי רחם מוגברים, חולשה על רקע הדמם, כאבים מקומיים או כאלה המקרינים לאזורים אחרים, סמני לחץ על אברים סמוכים, תכיפות במתן שתן, וליקויי פוריות. גידול שפיר זה מכיל שילוב תאי שריר, רקמת קולגן, ומרכיבים נוספים הנקראים פיברונקטין, ופרוטאוגליקן המרכיבים את רקמת החיבור. פרטים על כך, כולל רישומי הסבר, תוכלי למצוא בקישור הבא: http://www.myoma.co.il/html/ma.htm והסבר על גוון טיפולי הבחירה בקישור הבא: http://www.myoma.co.il/html/shitot.htm בהצלחה, פרופ' תדיר

17/12/2008 | 17:49 | מאת: מיומות בגיל המעבר

יש רחם שירני עם הרבה מיומות זה לא מפריעה למלך החיים שלי יש רק דבר אחד שזה מפריע לי וזה בריחת שתן רציתי לעשות ניתוח להרמת רצפת האגן ורופאת הנשים שלי המליצה לי על אוצאת הרחם האם אין טיפול אחר מלבדו ואם כן מהו תודה מראש על התשובה

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות