ניתוח קיסרי לאחר כריתת שרירן האם הכרחי

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

31/07/2019 | 22:07 | מאת: שירה

עברתי ניתוח לפרוסקופי לכריתת שרירן 12 סמ, ועוד שרירנים קטנים. כל השרירנים בדופן הרחם פוניםלחלל הבטן. לא על גבעול. לאחר כחודש וחצי נכנסתי להריון. האם עקרונית מצב כזה מחייב ניתוח קיסרי מתוכנן או שלדעתך ניתן לחשוב על מצבים שאפשר לנסות לידה טבעית.

אין אפילו קצה חוט של מידע כדי להתייחס לשאלתך. לדוגמא: בת כמה את? איזו לידה? מתי עברת את הניתוח? האם במהלך הניתוח הייתה חדירה לכל עומק דופן הרחם, ועוד, ועוד. רפואה, גם בעידן המודרני צריכה קצת יותר מידע.

31/07/2019 | 23:47 | מאת: שירה

בת 35 מדובר בלידה ראשונה. הריון תקין עד כה שבוע 30. נכתב בדוח הניתוח שרירן ענק 12 סמ פונדלי סובסרוזי על בסיס רחב, וכן שדופן הרחם נסגרה על ידי תפרים בשתי שכבות. אופן כריתה: Intramural

30/07/2020 | 11:37 | מאת: נום

היי שירה, אשמח עם תוכלי לשתף בת כמה את וכמה זמן אחרי הניתוח נכנסת להריון ? אני לקראת ניתוח וקצת בחששות תודה

30/07/2020 | 15:30 | מאת: פרופ׳ יונה תדיר

בהעדר מידע על סיג הניתוח, מידת החדירה לעומק דופן הרחם במהלך הניתוח, ועברך המילדותי, לא ניתן לתת מ ענה ראוי. עליך להוועץ ברופ/ה המנתחת/ת ובצוות מעקב ההיריון. בהצלחה

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות