שרירן בצוואר הרחם וסיבוך בלידה

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

28/07/2019 | 08:14 | מאת: אביטל ש

שלום, עשיתי סקירה מאוחרת ואמרו לי שהשרירן שלי (גודל 7.7) נמצא בפתח צוואר הרחם מה שיקשה על הלידה ורב הסיכויים שיהיה ניתוח קיסרי. הרופא הוסיף ואמר שגם הקיסרי בעייתי כי השרירן יושב איפה שצריך לחתוך ויש סיכוי שיצטרכו לבצע כריתת רחם או לבצע ניתוח מהצד כמו פעם מה שיקשה על הלידות בעתיד. יצאתי מבוהלת מאוד ועם חשש גדול שזו הלידה הראשונה שלי ואולי האחרונה שלי... יש משהו לעשות בנידון?

שרירן בצואר הרחם בהריון מהווה אכן בעיה אך לא ניתן להתייחס לסיכוי זה או אחר על בסיס המידע שניתן כאן, עליך להיות במעקב חדר הלידה בו את אמורה ללדת ולהישמע להוראות הניתנות לך. רמת המיילדות בישראל גבוהה מאד ואין ספק בליבי שתהיה הערכות נכונה להתמודדות זהירה ומבוקרת לנדרש.

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות