מיומה בהריון

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

13/11/2012 | 18:19 | מאת: Hag0103

שלום רב אני בת 36 בהריון ראשון בשבוע 29 לפני כשבועיים אושפזתי בשל כאבי בבטן וצירונים קטנים שבמהלך הלילה אף התחזקו , בבדיקת האולטסראסאונד התגלתה מיומה ברחם בדופן הפנימי קידמי באזור הטבור , בגודל של 6.4 סמ , נאמר לי כי לא ניתן לעשות כרגע דבר עם המיומה וכי היא תמשיך לגדול , יש לי כאבים חדים ולפעמים הבטן מתקשה וכואבת ,האם ישנו סיכון כלשהו לתינוק? מה ניתן לעשות עם הכאבים ? האם המיומה גרמה לצירים ?? האם יש סיכון שלא אוכל להרות שוב ??

אכן, התלונות שלך מייצגות מהלך אופייני של מיומה בהריון הגדלה מהר יותר מאשר במצב שאינו הריוני, ובמקביל עוברת תהליכי נמק קטנים שהם מהווים אחת הסיבות לכאבים ולהתכווצויות. ואכן, אמת הדבר שבמהלך הריון לא ניתן לטפל במיומה. עליך להיות במעקב רפואי באופן שיהיה לך עם מי להוועץ במצב של התקפי כאב כדי לוודא שלא מדובר במצב המחייב אשפוז, ולהערך נכונה לקראת סוף ההריון והלידה ע:י ידיעה מה מיקום המיומה, מיקום השיליה, מנח העובר, וכיוב'. לכל אלה השלכות על תכנון הלידה. ולשאלתך על נזק, בד"כ אין נזקים לעובר עצמו מנוכחות השרירן. לאחר ההריון יהיה עליך להיות במעקב כדי להחליט אם יש לעשות טיפול כלשהוא לשימור ושיפור הפוריות. פרופ' יונה תדיר

13/11/2012 | 18:45 | מאת: Hag0103

תודה רבה על התגובה המהירה. רציתי לדעת עם המיומה עלולה לגרום ללידה מוקדמת ?? ו תודה

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות