שרירנים בפרהמנופאוזה.מספר שאלות.

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

12/09/2017 | 15:17 | מאת: דינה

שלום רב! אני בת 54(נשואה+1). 9 חודשים ללא מחזור. יש לי מיומות ברחם כבר יותר מעשרים שנה.גם משמאל וגם מימין .גם אלה שיוצאות החוצה וגם אלה שנמצאות בתוך הרחם.עד לפני שנת 2012 הסתדרתי עם המצב מעולה .בשנת 2012 היה לי התקף כאבי בטן מימין ללא דימום.בבירור נמצאה מיומה נמקית גדולה 6.5 ס''מ(היא יוצאת מחוץ לרחם) ומספר מיומות פנימיות ס''מ2-3.טופלתי ע''י אנטיביוטיקה ופלאג'ל.עם הזמן הכאבים פחתו ונעלמו בכלל. לפני כשלושה שבועות קיבלתי התקף דומה.שוב בבירור נמצאו מיומות,חלקן עם קרישי דם,חלקם עם שינויים דלקתיים(כך הסבירו לי שרואים בסי-טי).הפעם לא נתנו לי שום טיפול.המיומה הגדולה היא 7 ס''מ,הקטנה היא 3.5 ס''מ רציתי לדעת: 1.האם השינוי בגודל מ-6.5 ס''מ ל-7 ס''מ נחשב כשינוי מהותי(עברו 5.5 שנים מהבדיקת סי טי הראשונה)? 2. האם השרירן עלול לגדול בפרהמנופאוזה? 3. מהן הסיבות לשינויים דלקטיים ולקרישי דם במיומות? 4. האם מיומה נמקית היא מיומה עם קריש דם? בתודה מראש ובברכה, דינה

שרירני רחם אינם גדלים לאחר הפסקת הפעילות ההורמונלית של השחלות, כלומר בגיל המעבר. במקרה של גדילת שרירן בגיל זה יש לשלול מצב בו מדובר בשרירן שאינו שפיר. החל מגיל זה מתחיל תהליך איטי של השרירנים. הכאבים עלולים אכן להיות קשורים לשרירנים ולכן צריך לקחת בחשבון שריבוי שרירנים מצדיק טיפול פרטני למען בריאותך הכללית. מעבר לכך, דיון בבעיה זו אינו מתאים לפורום ציבורי באינטרנט. פרופ׳ יונה תדיר

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות