נטילת איסמיה בפעם הראשונה

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

16/05/2017 | 15:06 | מאת: סיגל

במשך שנתיים נטלתי הקסקפרון בגלל מיומה בגודל 5 סמ עכשיו התחלתי טיפול באיסמיה אבל עדיין יש וסת מוגברת ביום התשיעי. האם זה צריך לקרות או שהטיפול לא מתאים לי האם מותר להשתמש גם בהקסקפרון עד שהדימום יפסק ? תודה.

שאלתך מצויינת, אבל אפשר לענות עליה רק באופן חלקי. מדובר בשתי תרופות הפועלות על עקרונות שונים לחלוטין. הקסקפרון היא תרופה האמורה להפחית דימום, על עקרון פעולה של מערכת קרישת הדם, ואינה עושה שום דבר לסיבה לדימום, קרי, למיומה במקרה שלך. האסמיה מיועדת להקטנת גטול המיומה, כלומר בסיבה לדימום, וכך גם בדימום עצמו. האם האסמיה מתאימה לך? או לא? על כך לא אוכל להשיב, כי איני יודע דבר וחצ דבר עליך, על גילך, על המיומה שלך, על מיקומה, ועוד פרטים החשובים להתאמת טיפול זה או אחר, לאישה זו או אחרת. מה שעוד אוכל לאמר זה שאין זה נכון לעשות שימוש ממושך בהקסקפרון. פרופ׳ יונה תדיר

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות