שרירן ברחם לקראת ניתוח

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

07/05/2017 | 14:46 | מאת: מודאגת

שלום רב. אני בת 27, נשואה+ ילד. יש לי שרירן מחוץ לרחם כ-5 שנים שגדל בשנתיים האחרונות מאוד והגיע עד לכ-13 ס"מ. איני מרגישה כל תופעות לוואי, מלבד דחיפות במתן שתן. לאחר התייעצות עם מספר רופאים, הוחלט על ניתוח בפתיחת בטן מלאה ( כמו קיסרי). ברצוני לשאול, האם זה באמת הדבר היחיד שניתן לעשות ובדרך הזאת. אני מאוד לחוצה וכמובן שמעוניינת לשמר את הרחם לעוד הריונות. אודה מאוד לתגובתך

ניתן להקטין שרירן זה ע״י טיפול בתכשיר תרופתי חדש בשם אסמיה, לשפר סימפטומים, ולהקל על כריתתו בלפרוסקופיה לאחר כ 3 חודשים תוך שימור מיטבי של הרחם. ניתן גם לתת מספר סדרות של טיפול זה, בהפסקות של 1-3 חודשים בין סדרה לסדרה, ולפי מידת התגובה להחליט כיצד להמשיך. בהצלחה, פרופ׳ יונה תדיר

07/05/2017 | 15:13 | מאת: מודאגת

תודה רבה על תגובתך המהירה! שתי שאלות נוספות: 1. למי ניתן לפנות לצורך הטיפול הנ"ל? 2. במידה וכן יוחלט על ניתוח, האם מקובל לערוך אותו בהרדמה חלקית ?(כך הציעו לי הרופא המרדים והמנתח) שוב תודה רבה!

פרום לא נועד להפניות אישיות. עליך לברר מי עוסק בנושא הטיפול בשרירני רחם (מיומות). לעניין הניתוח, יש להוועץ במנתחים המומחים גם בלפרוסקופיה. ניתוחים אלה נעשים בהרדמה כללית. זה מאד בטוח, ומאד נוח גם לאישה וגם למנתח. פרופ׳ יונה תדיר

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות