תסמין androgen insensitivity syndrome

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

04/05/2017 | 07:31 | מאת: איילת

אני בת 20 ויודעת שאני בעלת התסמין הנ'ל, ההתפתחות המינית החיצונית שלי תקינה, א.האם התסמין הוא שונה מאדם לאדם ? לאחרונה קראתי שבשנת 2015 נשאית התסמין ילדה תאומים כשרופא מומחה גיךה אצלה רחם קטן. ב. מעבר לכך האם יש האם יש טיפולים שיכולים לגרום לי להיכנס להיריון כמו השתלת רחם או משהוא רפואי אחר ?

מדובר בתסמונת די נדירה המתחלקת לשני סוגים כלליים, חלקי או מלא. complete or Partial כאשר ההבדל בין שני הסוגים הוא במידת ההשפעה של ההורמון הגברי (טסטוסטרון) על מידת ההתפתחות של אברי המין הפנימיים. תשובותי אלה נועדו להרחיב את ההשכלה של הקורא/ת ולא למתן פתרונות אישיים. ולכן, לגבי שאלתך, בהעדר מידע נוסף לא ניתן לתת תשובות יותר קונקרטיות לגביך. אני מניח שעברת בירור של מצב האברים הפנימיים. לגבי השתלת רחם, יש על כך דווחים בעולם, ונעשו נסיונות לאורך 30 השנים האחרונות, אבל ההצלחות אינן מבטיחות באופן שעשוי להוות טיפול זמין. פרופ׳ יונה תדיר

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות