מיומה ברחם ואחרי לידה שקטה

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

02/03/2017 | 12:58 | מאת: מורן

פרופ' תדיר שלום, אני בת 29. לפני כחמש שנים גילו אצלי מיומה ברחם, נשלחתי להיסטרוסקופיה שבה הסירו לי אותה (רחם אחורי שרירני כ-6 שבועות. מיומה בולטת מהדופן האחורי כ50% לחלל). מאז חלפו כמה שנים ואז נכנסתי להריון (לפני כשמונה חודשים) כשהמיומה שוב גדלה כנראה. עברתי לידה שקטה, הגעתי לביח בעקבות דימום וראו התקצרות צוואר הרחם ופתיחה. בלילה היו צירים וביום למחרת נאלצנו לקבל החלטה כואבת ולהפסיק את ההריון כי זה היה בשבוע צעיר, שבוע 23. כעת שלחו אותי לברור, בין היתר היסטרוסקופיה אבחנתית. שם שוב נמצאה מיומה בערך 4 סמ בולטת מהדופן האחורית כ 40%-50%. 1. האם יש סיכון בכניסה להיריון עם המיומה הזאת? יש קשר למה שקרה בלידה הראשונה.? 2. מתלטבת לגבי אופן הטיפול- היסטרוסקופיה ניתוחית, כדורי איסמיה, גלי קול. אציין שאין לי עוד ילדים. תודה

שאלתך מצויינת, והיא מעלה מספר נושאים, בין היתר נושא שעלה לפני מספר ימים בפורום דומה, והשאלה הייתה עד כמה כדאי להסתכן? או להגיע לחדר לידה עם בעיה עליה היה ידוע מראש? ותשובתי הייתה: ברפואה המודרנית (ויש כזו בישראל) כדאי להמנע מהפתעות אם אפשר לדעת ולטפל מראש. הנזק שנגרם מהתעלמות מבעיה אינו מצדיק זאת. לשאלתך: א. כפי שוודאי נאמר לך ע״י רופאים/ות, לא ניתן לדעת אם היה קשר בין המיומה לאותה ״לידה שקטה״? במיוחד במצב בו אין פרטים על גודל המיומה לפני ההריון שכשל? או מה היה גדלה במהלך ההריון? וחשוב מכל גם מיקומה? השאלה החשובה בשלב בו את נמצאת כיום היא: מה לעשות כאשר יש מיומה בגודל של כ 4 ס״מ בולטת מהדופן האחורית אל תוך חלל הרחם בכ 40-50% מגודלה? את ההצעה של גלי גול הייתי מוחק מיד, מאחר והנזק לרירית הרחם במיקום זה של המיומה, למי שלא ילדה עדיין, אינו מוצדק. איני מרחיב על כך, כי צריך להבין תחילה את מנגנון הפעולה של שיטה זו. לגבי החלופות האחרות שהזכרת, סביר להניח שתשמעי דעות שונות מרופאים שונים. גודל של 4 ס״מ הוא די גדול למיומה במיקום זה. אם מיקומה היה אחר, כלומר בולט לחלל הבטן ולא לרירית הרחם, ההמלצה הייתה לא לגעת. אבל 4 ס״מ ובליטה של כ 50% לחלל זה די גדול. יש רופאים מנוסים בהיסטרוסקופיה שהיו מבצעים היסטרוסקופיה ניתוחית בגודל זה ויש כאלה שהיו ממליצים טיפול מקדים באסמיה ורק אז לבצע היסטרוקופיה ניתוחית. יש חשיבות גם לשיטה ולציוד בו נעשה שימוש בכריתה כזו. באופן שימנע פגיעה ברירית הרחם ולדופן שריר הרחם. בהצלחה, פרופ׳ יונה תדיר

02/03/2017 | 13:59 | מאת: מורן

המיומה גדלה בהריון. היא הייתה בערך 60*70. אבל לא היו לי שום סימפטומים. הגעתי למעשה עם העניין של התקצרות הצוואר. ולכן מומלץ גם על תפר בהריון הבא. האם מיומה יכולה לגרום לצירים מוקדמים? בנוס, אציין שבפתולוגיה נתגלה זיהום חריף. לא ברור מה קדם למה. הזיהום שהוביל לפתיחה והתקצרות צוואר. או התקצרות צוואר ובלט קרומים שהוביל לזיהום

זה שהמיומה גדלה בהריון זה ברור. כל מיומה גדלה במהלך הריון. התקצרות צואר הרחם יכולה להיות קשורה לגידול המיומה, תלוי מה היה מיקומה במהלך ההריון, כלומר, הכוון אליו גדלה, וזה כנראה לא ניתן לדעת. התקצרות הצוואר מלווה בבליטת קרומים ולזיהום. זה מהלך טבעי לתופעה זו.

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות