מיומה סב סרוזית נמוכה

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

02/01/2017 | 20:58 | מאת: אילנה

ערב טוב, אשמח לשמוע את חוות דעתך בנוגע ל מצבי: אני עם שרירן בגודל 5.5 סמ תת סרוזי קדמי של מיטב הבנתי כבר התקדם ממש לכיוון צוואר הרחם. נאמר לי שהמצב כמו עכשיו זה בטוח קיסרי. במשך השלוש שבועות אני מטופלת בקרינון פעם ביום בגלל הרגשת כאבים והתכווצויות. חייבת להגיד שבהתחלה הכאבים פחתו, אך כבר מספר ימים שאני מרגישה: 1. הגברה בכאבים רגילים למטה במיוחד בערב או אחרי עמידה ממושכת. 2. מעט לחץ על שלפוחית השתן ולהרגשה שהיא לא מתרוקנת עד הסוף. 3. התכווצויות יותר מורגשות בבטן תחתונה היום הייתי אצל רופאת נשים והיא ראתה שצוואר הרחם סגור והכל כביכול תקין. השאלה היא כז ו: מה הית ממליץ במצב כזה? האם לדעתך אני צריכה שמירת הריון? אני מודאגת מהכאבים ומה התכווצויות שמה יום אחד יכולים לגרום לפתיחת הצוואר , במיוחד שהמיומה ממש כבר לוחצת על הליפ הקדמי כפי שתיארו באולטראסאונד. תודה מראש, אילנה

רק עכשיו ראיתי את שאלתך הממתינה מספר ימים למענה. משאלתך כלל לא ברור אם את בהריון? באיזה שבוע? הריון ראשון? לידות קודמות? באיזו צורה? מה גילך? גם בעידן ״הפייסבוק״ ןהמסרים הקצרים, רפואה חייבת להתבסס על פרטים רבים כדי לקבל החלטות נכונות וכדי להבין מה קורה. מהמעט שמסרת אפשר לאמר רק דבר אחד: שום דבר לא בטוח, קיסרי? וכיוב׳. פרופ׳ יונה תדיר

09/01/2017 | 10:56 | מאת: אילנה

מצטערת שלא ציינתי קודם: אני בת 35, בהריון בשבוע 22. היו שתי לידות לפני זה : לידה ראשונה עם צירים מוקדמים משבוע 24 - היתי מטופלת עם פרסולט ובסוף ילדתי בשבוע 38 לידה רגילה. לידה שניה - ללא צירים מוקדמים- ילדתי לידה רגילה בשבוע 37. המיומה התגלתה שנה אחרי הלידה השניה (גודל התחלתי ממש לפני הריון הזה - 2.5 סמ). הרופאה שלי הסבירה שסיכוי טוב שאצטרך קיסרי כי המיומה בקיר הקדמי אך נמוכה מאוד. אני כמובן אעדיף לידה רגילה אם יהיה סיכוי טוב לכך. שוב תודה, אילנה

סביר להניח שאכן, לידה בניתוח קיסרי תהיה מוצדקת, אל כל נסיון לקבוע זאת בשלב הנןכחי אינו ראוי ואינו נכון. צריך להמתין ולראות מה יהיה קצב גידולה, מנח נעובר, וכיוב׳. השיקולים לגבי סוג הלידה צריכים להיות רפואיים, ללא סיכון לאם ולעובר. פרופ׳ יונה תדיר

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות