CT בטן

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

07/12/2016 | 23:11 | מאת: חן

שלום, לפני כשנה עברתי במיון CT בטן בעקבות כאבים פנימיים חזקים באזור הבטן/צלעות שמאליות. הבדיקה נעשתה ללא חומר ניגוד. לא נמצא שום דבר חריג. בחצי שנה האחרונה יש לי תסמינים שמחשידים לקרוהן כמו כאבי בטן ולפעמים קצת עצירות ולפעמים קצת שלשול וכדומה. אני אמור לעבור קולונוסקופיה אבל עד שאני אעבור את הבדיקה השאלה שלי- אם לא ראו משהו חריג לפני שנה בCT בטן, אני לא צריך לדאוג שמדובר בסרטן המעי גס? תודה.

סיטי בטן לא תמיד מאבחן סרטן מעי גס. קולונוסקופיה מדוייקת יותר.הסיכון לסרטן מעי גס תלוי גם בגיל, סיפור משפחתי. כפי שאמרת אצלך החשד לקרוהן.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה