דלקת ושט דרגה A

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

13/11/2016 | 13:01 | מאת: לימור

שלום, ביצעתי גסטרוסקופיה בעקבות צרבות ונמצא איזופגיטיס דרגה A בושט דיסטאלי. רשמו לי אומפרדקס 20 מ"ג פעם ביום. האם ניתן לטפל באופן טבעי ע"י תזונה או שאין מנוס מלקיחת התרופה? אני מניקה הנקה מלאה, הבנתי שאין בעיה לקחת את הכדור בזמן הנקה אולם ביתי סובלת מתת תריסיות מולדת ומקבלת אלקטרוקסין בבוקר.וראית בעלון של האלקטרוקסין שצריך שעתיים הפרדה בין הכדור לתרופות סותרות צרבת. האם עקב כך ניתן/עדיף שאני אקח את אומפרדקס בערב? תודה!

מדובר בדלקת קלה של הושט (הדרגות הקיימות A עד D כש A הקלה ביותר) לרוב אכן נעזרים בתרופות מקבוצת ה PPI וביניהן אומפרדקס. לגבי הנחיות ספציפיות מציע לפנות לרופא המשפחה - לצערי לא ניתן לתת הנחיה ספציפית לנטילת תרופה מבלי להכיר את כל הנתונים.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה