תוצאת בדיקת קלפרוטקטין

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

31/10/2016 | 11:08 | מאת: רוני

שלום רב, בתי בת 18 סובלת כשנה מכאבי בטן ועברה בירורים שונים וכרגע האבחון הוא מעי רגיז. היום קיבלנו תוצאה של בדיקה נוספת - קלפרוטקטין -תשובה 101 . אודה על הסבר לתשובה לגבי תוצאת הבדיקה. תודה רבה, רוני

31/10/2016 | 22:02 | מאת: ד"ר דן פלדמן

שלום, קלפרוטקטין הינו מולק' חלבונית קושרת סידן שנמצאת בתאי הדם הלבנים. נוכחותה בצואה ברמה גבוהה יכולה להעיד על תהליך דלקתי במעי. הרמה שהתקבלה 100 היא גבולית חיובית. צריך לוודא שאין סיבות שגרמו לתוצאה הזו ושהיא לא "חיובית שקרית" כמו למשל ברקע טיפול עם תרופות ממשפחת הNSAIDS. ממליץ כמובן להתייעץ עם הרופא המטפל לגבי המשך בירור.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה