בעיות עיכול ותחושת אי נעימות לאחר ארוחות

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

30/10/2016 | 20:59 | מאת: דינה

שלום, בשנה האחרונה אני חשה בכאבי בטן בכל החלל, כשבחודשים האחרונים כמעט לאחר כל ארוחת צהריים תוקפת תחושת אי נעימות ושלשול קל. גסטרו תקין, בדיקות דם תקינות. הרופא אבחן את זה כמעי רגיש. בנוסף התגלתה לי קנדידה בנרתיק, האם ישנו קשר בין השניים? האם ישנן בדיקות נוספות שכדאי לבצע? או עצות על מנת להמשיך בשגרת חיים נורמלית? בתודה רבה, דינה

30/10/2016 | 22:18 | מאת: ד"ר דן פלדמן

שלום, אכן יכול להיות מעי רגיז. ישנן תרופות שונות שיכולות לעזור בעניינך חלקן דורשות מרשם רופא וחלקן לא- על בסיס טבעי. כמו כן יש מקום לשינוי דיאטה במידה ואכן החשד הינו IBS. כמובן שלא בהכרח מדובר על IBS אלא על גורם אחר אורגאני. ממליץ ייעוץ דיאטנית, לשקול דיאטת FODMAP, תבחין לאי סבילות ללקטוז, סרולוגיות לצליאק ועוד בדיקות שמבוצעות במסגרת מרפאת גסטרו.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה