אבחון צליאק- נמנעת מגלוטן כשנה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

27/10/2016 | 22:56 | מאת: מרווה

שלום! זמן רב שאני סובלת מבעיות עיכול אשר החמירו בשנים האחרונות, ועכשיו הרופא הפנה אותי לבדיקת צליאק. במהלך השנה האחרונה נמנעתי מגלוטן כמעט לחלוטין משום שחשדתי שזה מחמיר את בעיות העיכול (או הגורם). שמעתי כי העובדה שאני לא אוכלת גלוטן עשוייה לפגוע בתהליך אבחון צליאק, כי לא יהיו מספיק נוגדנים בדם. (האם זה נכון?) בגלל זה חזרתי לאכול גלוטן, עד הבדיקה. השאלה היא מתי ללכת לבדיקה? כלומר, כמה ימים עלי לאכול גלוטן כדי שיהיה אפשר לאבחן אם יש לי צליאק? אחרי כמה זמן הגוף מפתח מספיק נוגדנים כדי שיהיה אפשר לאשש או לשלול צליאק? יש לומר כי כן טעמתי פה ושם מוצרים עם גלוטן, אם כי לעתים נדירות ובכמויות קטנות. תודה! מרווה

27/10/2016 | 23:04 | מאת: מרווה

תוספת קטנה: למרות שסבלתי מכאבי בטן, ולכו נמנעתי מגלוטן, מעולם עד עכשיו לא הלכתי עם זה לרופא בצורה מסודרת ועשיתי בדיקות מסודרות. לכן עכשיו הרופא שלח אותי לבדוק צליאק...

29/10/2016 | 08:10 | מאת: ד"ר דן פלדמן

שלום, ראי תשובה לשאלה זהה

04/11/2016 | 15:38 | מאת: מרווה

כן, תודה. בטעות שלחתי פעמים

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה