כאבי בטן עזים בבטן עליונה כולל צואה שחורה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

05/10/2016 | 20:58 | מאת: שרון

שלום, אני נמצאת כרגע במיון בית חולים בארה"ב. הרופאים ביצעו בדיקות דם, סיטי ואולטרסאונד ולא מצאו ממצאים. הם חושדים בדימום מהקיבה ומתכננים בדיקת אנדוסקופיה מחר בבוקר. האם יש בדיקות נוספות שכדאי לבקש מהם לבצע? אמרו משהו גם לגבי הלבלב. קשה לי לעקוב בגלל הכאבים ובשל חוסר בהבנת השפה המקצועית. אודה ליעוצכם.

06/10/2016 | 22:39 | מאת: ד"ר דן פלדמן

שלום, חסר הרבה מידע חיוני בשאלה שהצגת, אך לאור המתואר, כאב בטן עליונה חריף וצואה שחורה אכן מחשידים לדימום ממע' עיכול עליונה (במקביל לפרמטרים נוספים שמכווינים גם הם לכיוון זה כגון ירידת המוגלובין ועוד...) כך שבדיקת הבחירה היא אכן גסטרוסקופיה שתוכל לאשר/לשלול כיוון זה.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה