בבקשה עזרה דחופה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

05/10/2016 | 20:24 | מאת: Mey

שלום ביום שבת היינו במסעדה, מיום ראשון בעלי סובל מכאבי בטן חזקים לקח משככי כאבים (אופטלגין) ללא הקלה. ביום שני היינו בבטרם איכילוב (לא עשו בדיקות דם ושתן) שם אבחנו קלקול קיבה נתנו לו נוזלים משהו לבחילות ואופטלגין דרך הוריד שלא עזר בכלל, הכאבים גברו עד כדי חיוורון והזעה. הם המליצו על כלכלה מועטה ולהקפיד על שתייה. הכאבים המשיכו וגברו בערב (אחרי שבבוקר הייתה הקלה) וביום שני בצהריים הלכנו לביקור רופא אחרי בדיקות דם הרופא ראה שיש סימנים של דלקת גם שם נתנו אופטלגין נוזלי שלא עזר, בעלי מתפתל מכאבים. היום היינו אצל רופא המשפחה, הוא אמר שיכול להיות שזה חיידק שקשור למזון להקפיד על צום (למעט צנימים ושתייה) ונתן משככי כאבים שלא עוזרים ואמר להקפיד על שתייה. וביום ראשון לעשות בדיקות דם לראות האם יש שינוי בממצאי הדלקת. לבעלי יש הסטוריה המשפחה של בעיות מעיים (אחיו חולה בקרהון) עכשיו ערב אחרי יום שלא אכל כלום ומתפתל מכאבי תופת, אנחנו חסרי אוניים מה אפשר לעשות?!?? איך ניתן להקל על הכאב או איזה בדיקה הייתם ממליצים לעשות כעת - לא נראה לנו שזהו קלקול קיבה הוא כמעט לא משלשל במהלך היום או מקיא... זקוקים לעזרתכם תודה מראש

06/10/2016 | 22:44 | מאת: ד"ר דן פלדמן

שלום, במידה והכאבים אכן ממשיכים כפי שאת מתארת ובלתי נסבלים, ממליץ לפנות לחדר המיון לבדיקת כירורג על מנת לשלול בעיה חריפה. אף על פי שלפי התיאור אכן חשד כי קיים קשר כרונולוגי למזון שאכל. בכל מקרה להמשך בירור במידה וקיימים רמזים אחרים המחשידים לקרוהן או למחלות אחרות ממליץ לפנות למרפאת גסטרו להמשך בירור.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה