קולונוסקופיה ופנטניל

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

05/10/2016 | 15:30 | מאת: אופק

שלום אני עומד לעבור קולונוסקופיה בלי טשטוש רק עם חומר נגד כאב. החומר שיינתן לי הוא פנטניל וקראתי שהוא גם מטשטש, האם הוא מטשטש במינונים גבוהים ורק במינונים נמוכים הוא נוגד כאב? כי אני לא מעוניין להיות מטושטש בבדיקה. תודה.

06/10/2016 | 23:19 | מאת: ד"ר דן פלדמן

שלום, פנטניל זו תרופה ממשפחת האופיאטים שמטרתה העיקרית הינה שיכוך כאב וכתוסף לתרופות אחרות כגון דורמיקום להשריית סדציה (טשטוש). ממליץ לדבר עם הגסטרואנטרולוג המבצע את הבדיקה ולבקש בדיקה ללא סדציה אלא רק עם שיכוך כאב.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה