תרופה בשם נורמלאקס, האם טובה לעצירות

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

04/10/2016 | 11:50 | מאת: אור

אני מתנצלת שזו שאלתי השלישית אבל אני בבעיות קשות עם סדר פעולת המעיים האם התרופה נורמלאקס טובה, וכמה לקחת עם כמות של 17 מג עושה לי שלשול אימים, ובכלל איך לקחת אותה ואם לקחת אותה, ומה הכי נורמלי ורגוע לקחת כדי שלא תהיה עצירות ולא יהיו שלשולים קשים כשאני לוקחת את התרופות לעצירות. לסיכום לעשות סדר במערכת מה הכי טוב וידידותי. תודה.

06/10/2016 | 23:07 | מאת: ד"ר דן פלדמן

אור שלום, נושא הטיפול בעצירות הוא מורכב ומעבר ליכולת הפירוט של פורום זה. בשלב הראשון יש להיוועץ עם דיאטנית לגבי דיאטה עשירה בסיבים ושתיית מים בצורה מספקת ורק לאחר מכן להתחיל בטיפול תרופתי במידה והדיאטה לא מביאה לשיפור. ישנן תרופות רבות ממשפחות שונות כולל תכשירי סיבים, לקסטיבים (משלשלים) אוסמוטיים טבעיים (אגיוקור) וסינטטיים (כגון נורמאלאקס, מרככי צואה, חוקנים ועוד ועוד. צריך להבין לעומק מה היקף הבעיה, מחלות רקע, תרופות אחרות שאת נוטלת. להבין האם באמת קיימת בעיה פונקציונאלית וכד'. ממליץ לפנות לייעוץ מסודר במסגרת מרפאת גסטרו.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה