קיבה מציקה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

28/09/2016 | 13:47 | מאת: Vlada

שלום רב, אני בת 34 בריאה בדרך כלל ללא טיפול תרופתי קבוע. בחודש מרץ השנה פניתי לרופאת משפחה עם תלונה על קיבה מציקה, גרפסים, צרבות ובחילות. טופלתי ממוקסיפן 2000 מג ליום וקארין 1000 מג ליום. אחרי מוקסיפן הרגשתי הקלה משמעותית. שבוע אחרי טיפול זה עברתי גסטרוסקופיה בכרמל שיצאה תקינה וגם ביופסיה מאנטרום לא הדגימה הליקובקטר. לאחר כחודש קיבלתי זריקת קורטיזון לשריר בשל סקרויליטיס. שבוע לאחר הזריקה התפרצה לי קנדידה בפה והתחילה הרגשה של שרפה בקיבה. טופלתי בדקטורין גל. לפה זה עזר אבל לאחר מכן התחילו שוב בחילות, גרפסים ואיקים. רופאת משפחה שוב נתנה לי טיפול באנטיביוטיקה להליקובקטר... לפני כשבועיים התחיל שוב הסיפור הזה. אתמול נבדקתי אצל רופא גסטרו שאמר שגם אם היה חיידק וטופל כי גסטרוסקופיה יצאה תקינה סבירות שהוא חוזר במהלך השנה זה אחוז אחד. אמר שהוא לא רואה צורך כרגע לחזור על גסטרוסקופיה במיוחד שלפני חצי שנה יצאה תקינה. אני פשוט בחרדה מכל העניין הזה. המוקסיפן כן עוזר לי להוריד את הבחילות וגרפסים... כאילו להוריד דלקת. מה דעתכם? האם יש סיבה לדאוג ובכל מקרה ללחוץ על בדיקת גסטרו חוזרת? תודה רבה

03/10/2016 | 10:34 | מאת: ד"ר אמיר מרעי

שלום לך, לא רואה שיש מקום לגסטרוסקופיה חוזרת. יש מקום לשלול בעיות אחרות כמו צליאק, אי סבילות לסוכר חלב ועוד. ממליץ מעקב רופא גסטרו.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה