בקע סרעפתי ייייייייייייייייייייייייייייייייייייייי

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

14/09/2016 | 22:50 | מאת: ליאת

בבדיקת גסטרוסקופיה התגלה בקע סרעפתי קטן יש לי 2 שאלות דבר ראשון האם זה יכול לנבוע כתוצאה מטראומה מניתוח ??לפני חודש וחצי הוציאו לי הטחול בביופסיה שהסתבכה לניתוח עקב דימום בטחול. יש חתך גדול תת צלעי משמאל . אחרי הארוחות אני מרגישה צרבת קשה והרגשה של קושי בנשימה האם זה נורמלי. ומה אני יכולה לקחת כדי שההרגשה הזו תעבור . כדורים שינוי בתזונה ?? לתשובתכם אודה

17/09/2016 | 18:26 | מאת: ד"ר אמיר מרעי

שלום רב, בקע סרעפתי קטן לרוב נגרם ע"י חולשה של השרירים במעבר ושט קיבה, אזור הסרעפת, ללא קשר לניתוחים. במקרה שלך אתה צריך לשאול את המנתח לגבי המהלך של הניתוח. ניתן להשתמש בתרופות סותרות חומצה להקלה.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה