בדיקת טראנסגלוטאמינז

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

20/08/2016 | 17:50 | מאת: אורית

שלום, לפני כעשרה חודשים אובחנתי כצליאקית כאשר ערך בדיקת הttg היה גדול מ 100. כמובן שגם עברתי גסטרוסקופיה. לאחר כחצי שנה ערך הה ttg ירד ל 85 וכעת עלה ל 95. אני שומרת בהקפדה גבוהה ביותר על המנעות מגלוטן. ברצוני לשאול מה משמעות תוצאת הבדיקה, האם היא מעידה שישנה חשיפה לא מודעת לגלוטן או שבעצם הבדיקה מעידה על מצבו של המעי שעדיין לא החלים ומדוע לאחר זמן כה רב הערכים של הבדיקה לא נמוכים יותר? אודה מאוד לתשובתכם.

שלום לך, תחת דיאטה נטולת גלוטן קיימת תגובה קלינית, אנדוסקופית ומעבדתית- ערכי הנוגדנים צריכים לרדת, אם כי מבחינת זמנים זה משתנה מחולה לחולה ויש כאלה שלוקח להם חודשים רבים. בהחלט, אם הערך ימשיך להיות גבוה, כנראה שקיימת חשיפה לא מודעת לגלוטן- נא לפנות לדיטאנית גם בשאלת הרחבת ההימנעות למוצרים אחרים.

21/08/2016 | 21:37 | מאת: אורית

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה