טיפות שומן בצואה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

19/08/2016 | 17:34 | מאת: עידו

שלום אני בן 25 FMF וכבד שומני ברקע. לאחרונה שמתי לב שלאחר שאני אוכל דברים שמנים (דבר שלא קורה הרבה) ובעיקר שומן מן הצומח אני שם לב שצפים על המים כמו טיפות שומן קטנות והצואה מעט רכה אך לא תמיד רכה. מה זה אמור להיות השומן הזה ? תודה ושבת שלום

שלום לך, האם אתה סובל מתלונות כלשהן- כאבי בטן, בחילות, תיאבון ירוד, ירידה במשקל, חסרים תוזנתיים או הפרעות מעבדה ידועות? האם הממצא הנ"ל קורה גם באכילת מוצרי תזונה אחרים? בכל אופן אם מדובר במצב חוזר על עצמו ממליץ בירור מעבדתי מקיף ובידקת צואה בהתאם לחשד הקליני.

22/08/2016 | 10:40 | מאת: עידו

שלום דר אין לי תופעות אחרות רק מה שהזכרתי כאב בטן עמום בחלק הימני באמצע הבטן מלווה אותי כבר כמעט שנתיים עשיתי צילומים ובדיקות ולא מצאו דבר חריג מלבד הכבד שמעט שומני כמו כן יש לי חוסר בויטמיו D אך כבר תקופה ארוכה. מהתופעה שהזכרתי אני סובל מספר חודשים. מה זה יכול להיות ? והאם יש סיבה לדאגה ? תודה

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה