שיגלה, קרוהן

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

13/07/2016 | 00:36 | מאת: אייל

שלום בן 47 עד לפני 4 שנים הייתי אחד שאוכל הכל והכל בסדר. לפני 4 שנים היה לי כאבי בטן ושלשולים במשך שבוע. בתרבית - שיגלה. כשנגמר החום והשלשולים לא הרגשתי שחזרתי לעצמי. מאז נוצרה רגישות גדולה מאוד להמון מאכלים וירדתי במשקל ויש הרבה מאכלים שבעבר הייתי אוכל וכיום לא כי אכילתם גורמת לגזים ושלשולים. בדיקות דם תקינות אבל לאור קלפרוטקטין מוגבר כ 170 ובבדיקה נוספת 150 הרופא רוצה שאעבור בירור לקרוהן - קולונוסקופיה ו CT וכו. רציתי לשאול האם זיהום בשיגלה יכול לגרום להתפרצות והתחלת מחלת קרוהן? זה הגיוני? זה תופעה שקיימת שזיהום גורם להתחלה של קרוהן אצל מישהו? או שיותר הגיוני שזה יצר לי מעי רגיש? תודה רבה

שלום כל סוג זיהום במעי כולל שיגללה יכול לגרום להתפחתות גם IND קרוהן וגם IBS מעי רגיש

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה