טיפול בקרוהן מעי דק

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

11/07/2016 | 23:34 | מאת: דור

שלום האם יש צורך לטפל במחלת קרוהן של רירית המעי בלבד ללא כל ממצא ב CT בטן אחרי 3 שנים מאז שהחלו התסמינים וללא כל ממצא בקולונוסקופיה של המעי הגס אלא יש רק ממצאים קלים בבדיקת קפסולה. כל בדיקות הדם תקינות פרט לקלפרוטקטין בצואה שנמצא בד"כ ברמות של 100-200 אם אני מצליח להסתדר עם תזונה בהתאם להמלצות דיאטנית והמשקל בסדר ויציב אז אפשר בלי טיפול בכדורים? האם קיים סיכון לנזקים אם לא לוקחים טיפול בכדורים במצב כזה, כשרמות הקלפרוטקטין מנוטרות כמה פעמים בשנה ויושבות כעת על 100-200 ? תודה רבה

שלום ניתן לעקוב ללא טיפול תרופתי

12/07/2016 | 12:49 | מאת: דור

תודה רבה כתבת שבמקרה של קרוהן מעי דק בקפסולה ללא סיבוכים ומשקל יציב ניתן לעקוב בלבד ולא לטפל מה הכוונה לעקוב?? כל כמה זמן לעשות איזה בדיקה?? תודה רבה

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה