דיברטיקולוזיס

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

03/07/2016 | 16:41 | מאת: שי

שלום אני בן 47 בריא בד"כ מזה כמה שנים בצד שמאל למטה של הבטן יש לעתים גודש מלאות משמעותית כזאת שיורדת רק לאחר יציאה או כמה יציאות. הרופא כתב שזה נמוש מאוד. סיגמואידוסקופיה לפני שנתיים וחצי תקין CT בטן לפני שנתיים תקין פרט ל" סעיפים ספורים בסיגמואיד קולון ללא עדות לדלקת חריפה". הרופא אמר שזה או מ"מעי רגיש" או מהדיברטיקולוזיס. אציין רוב החיים לא היתה בעיה עם יציאות אבל ב 3 השנים האחרונות סובל מעצירויות ובשנה האחרונה עצירויות די קשות לעתים. היו לי גם כמה פעמים יציאות ואז במשך יום שלם כאב שנשאר בצד שמאל למטה של הבטן עד מתחת לצלעות בשמאל. רציתי לשאול איך אפשר לדעת מה מצב הדיברטיקלוזיס שלי. עברו שנתיים מהסיטי ואני חושש שזה החמיר. לא רוצה לחזור על סיגמואידוסקופיה ו CT האם ב US מעי אפשר לקבל תמונה מסוימת של הדיברטיקולוזיס? תודה רבה

שלום אין כל צורך בבדיקות נוספות תזונה נכונה עשירת סובין ומיים

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה