ציסטה לא ברורה בכבד

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

04/06/2016 | 22:30 | מאת: גלית

לפני כחצי שנה אובחן אצלי בבדיקת ct ציסטה בכבד. מכיוון שהיה חשש שציסטה אחת היא מורכבת עברתי בדיקת אולטרסאונד והפענוח היה שהציסטה פשוטה. רופא הגסטרו המליץ על בדיקה חוזרת לאחר חצי שנה ואלו תוצאות האולטרסאונד: כבד - בגודל תקין .מכיל מס' ציסטות קטנות, רובן באזור תת סרעפתי, בגודל עד 7.0 ס "מ ונגע ציסטי גדול יותר או - עם המחיצה או צבר של ציסטות, בגודל עד 2.4 ס"מ, אווסקולריים. לציין שבדיקות דם מקיפות של הכבד יצאו תקינות. מתוצאות הפענוח האחרון לא ניתן לדעת האם הציסטה היא עם מחיצה. יש לי אחות עם תסמונת לינץ ולכן חשוב לי לדעת האם חשוב הבהרת סוג הציסטה או שניתן לעזוב זאת. בתודה מראש על תשובתכם

יש לשלול גם פרזיט בשם אקינוקוקוס הגורם לציסטות בכבד להגיע באופן מסודר למרפאת כבד

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה