קלוסטרידיום דפיציל בצואה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

01/06/2016 | 09:29 | מאת: גרשון

שלום, אני בן 40, בריא בדר"כ. ב- 3 החודשים האחרונים טופלתי באנטיביוטיקה (מוקסיפן - בשל מה שנחשד כדלקת גרון חריפה, ולאחר מכן בשל חשד קנדידה בפה קבלתי דקטרין אוראל ג'ל ונסטטין שבועיים ואז משטח הלשון הראה צמיחת אקטינומיציטים בלשון - טופלתי במשך שבועיים בדלצין). כעת כמעט שבועיים לאחר סיום הטיפול, סבלתי מחום ושלשולים חריפים (כשבוע) ותרהית הצואה חזרה חיובית עם קלוסטרידיום דפיציל. לאורך כל התקופה של האנטיביוטיקה לקחתי גם פרוביוטיקה. בשל השימוש הממושך באנטיביוטיקה, הרופא שלי המליץ כעת לא לתת אנטיביוטיקה לקלוסטרידיום ורק לקחת קלבטן פורטה 4 פעמים ביום למשך 10 ימים והמשיך עם פרוביוטיקה. יש לציין כי יומיים אחר התחלת השימוש בשקל בטן נפסקו השלשולים לחלוטין, אך עדיין יש גזים עם ריח חריף. 2 שאלות: 1. האם באמת רק שימוש בקל בטן ופרוביוטיקה יכול לטפל גם בקלוסטרידיום 2. האם לאור העובדה שהשלשולים נפסקו ניתן להתפחית את מינון הקל בטן פורטה ולקחת לפי הצורך? תודה גרשון

הטיפול בהתאם לחומרת המחלה. מקובל לטפל באנטיביוטיקה לפנות לגסטרואנטרולוג באופן מסודר

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה