שאלה קשורה לד"ר אמיר מרעי

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

04/04/2016 | 22:24 | מאת: אנו

שלום רב תודה על ההתייחסות ומצטער מראש על נוסח השאלה. בחור בן 30 פלוס, בעל יציאות סדירות ומתוזמנות עד כ-2, 3 פעמים ביום, מאז שזוכר עצמי. לאחרונה התבשרתי על דלקת במעיים וחשד למחלת הקורהן וקולוטיס גם יחד. מאז כמובן שמיים וארץ, אבל מטפל בשיא הרצינות והתוצאות די טובות יציבות ומעודדות. אבל בשל המקרה סובל משתי תופעות שמבקש את עזרתך בהם: האחת קיבה יחסית דלילה (בייחוד עם תחילת היציאה, שמשום מה לאחר מכן מסתדרת יותר)., כמו כן אי שליטה על היציאות ובמיוחד בבוקר לאחר התעוררות וקימה. (דבר שאוכל להסתדר איתו לבינתיים, אך לא יודע מה יהיה גורלי בעתיד שאתבגר יותר, (לא נראה לי שתהיה לי שליטה כמו עכשיו). הדבר השני שאני סובל ממנו מאוד מאז המחלה, זה גזים מאוד מאוד חריפים ולא נעימים., ובאופן קבוע, לא משנה מתי, תמיד מעלים ריח רע במיוחד, דבר שלא היה מוכר לי בעבר. מה עליי לעשות בקשר לשתי התופעות - מוכן לנסות כל דבר שיכול לעלות יפה. מודה לך מראש, ומצטער שוב על תוכן ההודעה.

06/04/2016 | 15:37 | מאת: ד"ר אמיר מרעי

שלום רב, אפשר לייחס את שתי הבעיות לפעילות של המחלה הדלקתית. ממליץ על בצוע תרביות צואה לחיידקים ופרזיטים ולהתייעץ עם הרופא גסטרו המטפל לשקול סיגמוידוסקופיה להערכת חומרת המחלה.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה