שאלה בנוגע ללקיחת קלופידוגרל

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

01/04/2016 | 15:48 | מאת: רונית

שלום רב אמי, בת 87, לוקחת תרופות נגד לחץ דם ונגד כולסטרול, וגם לבופר פלוס נגד פרקינסון. לפני כעשרים שנה היה לה אולקוס, ועברה ניתוח. מאז, לפי המלצת הרופא, לוקחת פעמים ביום זרידקס. היום הייתה אצל רופא מומחה לכלי דם, שרופא המשפחה שלח אותה אליו, בגלל המוגלובין גבוה. הרופא רשם לה קלופידוגרל לדילול הדם, ואמר לה לקחת טבליה של 75 מ"ג כל יומיים. היא לקחה את התרופה, וכעבור 20 רגע בערך הרגישה צריבה בגרון ונפיחות סביב הפה, ואחרי עשר דקות תופעות אלה חלפו. אני מודאגת כי לפי העלון המצורף התרופה עלולה לגרום לבעיות בדרכי העיכול, וזה לא רצוי לאמא שלי במצבה. האם המינון שהרופא רשם לה הוא בטוח? והאם שתייה מרובה יכולה לעזור לדילול הדם, אם מתברר שהתרופה אינה מומלצת לה? בתודה מראש

02/04/2016 | 19:18 | מאת: ד"ר אמיר מרעי

שלום רב, התמונה שתארת מתאימה לתגובה אלרגית! נא לדווח לרופא מטפל. בקשר לפגיעה במערכת העיכול- ניתן לקבל טיפול אם צריך ורצוי להימנע מתרופות ממשפחת ה NSAIDS, כמו נורופין ואדביל ועוד.

03/04/2016 | 17:27 | מאת: רונית

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה