כאבי בטן שבועיים רצופים

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

28/03/2016 | 13:50 | מאת: עלמה

שלום, כבר שבועיים אני חווה כאבי בטן נוראיים. זה התחיל משלשולים והמשיך לכאבים וגזים ורעשים מהבטן אפילו כשאני שותה מים או תה. כבר שבוע וחצי אני אוכלת רק מרקים, מחית תפוחים, וצנימים. לפני יומיים העזתי לאכול מעט חזה עוף והבטן מאוד לא אהבה את זה וישר היו כאבים ושלשלתי. עשיתי בדיקות דם שיצאו תקינות ומחכה לתשובה של בדיקת הצואה. כבר ירדתי במשקל 2 ק"ג ואני לא הולכת ללימודים וזה מאוד מפריע לי. לקראת הערב הכאבים מתחזקים אבל לא כל יום יש שלשול, יש ימים של יציאות מוצקות יותר. האם הגיוני שזה נגרם מוירוס? או שיש לפנות בדחיפות לרופא גסטרו? נתנו לי קולוטאל שלא עזר וגם קל בטן שלא עוזר. תודה מראש.

שלום רב, שלשול חריף (ולא כרוני) קשור בד"כ לגורם זיהומי ובדרך כלל חולף.יש מקום לתזונה נכונה ודלת שארית בזמן זה ולהקפיד על שתיה. בכל זאת אם התופעה מתמידה ו/או מחמירה רצוי להבדק ע"י גסטרואנטרולוג.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה