דחיפות בדיקת קולונוסקופיה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

23/03/2016 | 12:16 | מאת: אני

שואלת לגבי בן זוגי, בן 38. יש היסטוריה של סרטן המעי הגס במשפחה (סבא ודוד). לפני כשנה וחצי ביצע בדיקת קולונוסקופיה ונאמר שההכנה לא הייתה מספיק טובה ויצטרך לעבור שוב. כעת היה בייעוץ גסטרו וקיבל הפנייה. בבדיקה, דיווח לרופאת הגסטרו כי בשנה האחרונה ירד 10 ק"ג במשקל (ללא שעשה דיאטה או ספורט). יש לציין שבתחילה חשבנו שהירידה קשורה לגורמי סטרס (טנטון באוזן מזה כשנה וחצי, לידת תינוק ראשון) אך הירידה ממשיכה. הגסטרו אמרה לפנות לרופאת המשפחה, שאמרה שיש צורך לבדוק בדיקת קולונוסקופיה. נוסף לכל אלו, מזה כחודש חולה במחלת הנשיקה (CMV חיובי) ושיעול בלתי פוסק. בבדיקות ניכר שיפור בתפקודי כבד אך עדיין לא תקינים. לנוכח המידע הנ"ל, שאלותיי: א. האם ניתן במצב הרפואי הנוכחי (מתחיל טיפול אנטיביוטי היום מאחר ואין שיפור) לבצע בדיקת קולונוסקופיה או שיש צורך להמתין? ב. האם לנוכח הירידה במשקל הבדיקה צריכה להיות דחופה? במכבי נתנו תור לעוד חודשיים. האם זה טווח סביר או שיש צורך לעשות כל מאמץ להקדים את הבדיקה? ג. האם יש סימנים מחשידים נוספים שכדאי לבדוק, בדיקות דם שמומלץ לבצע וכו'? תודה.

שלום רב, ניתן לבצע קולונוסקופיה גם בתנאי מחלה אחרת. הירידה במשקל היא אינדיקציה לבדיקת קולונוסקופיה בהקשר של הספור המשפחתי, אך אינה אינדיקציה לבדיקה דחופה. הדחיפות עולה אם יש סימנים נוספים כמו דמום במערכת העיכול, שנוי משמעותי בהרגלי יציאה, שלשול, עצירות, דם סמוי חיובי בצואה, כאבי בטן, אנמיה של חסר ברזל וכדומה. בהצלחה

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה