סי טי אורוגרפיה-ממצא על לבלב מגושם

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

20/03/2016 | 13:41 | מאת: ענת

שלום! אני בת 61 בריאה בד"כ. בבדיקת סי טי אורוגרפיה ( שנעשתה עקב בעייה אורולוגית ) נרשם בתשובה : הלבלב מגושם באזור של הגוף, בדומה לבדיקה הקודמת, קרוב לוודאי מדובר במבנה של הלבלב. ללא עדות למסות בלבלב, צינור הווירסונג מעט מודגש, אינו מורחב ". אודה להסבר באם יש משהוא לא תקין במבנה הלבלב, ובצינור המודגש.

שלום רב, התשובה מציינת שוני במבנה הלבלב, שלא בהכרח קשור או מתאר בעיה בלבלב. יש לפנות לרופא, לבחון ולהתרשם שוב מהתמונות ב - CT. אם רוצים לבדוק שוב את הלבלב אפשר לעשות זאת באמצעות אולטראסאונד אנדוסקופי פנימי - EUS

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה