רגורגיטציה קשה מעל שנה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

17/03/2016 | 12:42 | מאת: אני

שלום, אני סובלת מעל שנה מרגורגיטציה קשה (פליטות מרובות של תוכן הקיבה לחלל הפה, ללא קשר למה אכלתי או שתיתי, ללא צרבת!) שום כדורי צרבת לא עזרו. וגם לא פרמין. ביצעתי מנומטריה שיצאה תקינה (הסוגר תקין) אך ראו בה את הרפלוקס. בנוסף, עשיתי בדיקת גסטרו שיצאה תקינה למעט שנמצא בה חיידק ההליקובקטר והחלתי טיפול אנטיביוטי (סבב שני..) שאלותיי- * האם בדיקת הגסטרו מאששת שאין פגיעה בריפיון אזור הפונדוס בקיבה? במידה ולא, האם צריך לעשות בדיקה אחרת על מנת לבדוק זאת? * האם הליקובקטר גורם לתופעה זו???... אני ממש אובדת עצות וזקוקה לעזרתכם. אשמח לכל מידע נוסף על הרגורגיטציה הזו שיכול להביא אותי לפיתרון וממה היא יכולה לנבוע.. (מציינת שגם כשניסיתי להחליף את התזונה בנטורופתיה אפילו התה בבוקר היה חוזר!) ושיש הקלה רק בזמן האכילה עצמה.. תודה, ממתינה לתגובתכם.

שלום רב, יש מקום להמשך בירור באמצעות צלום ושט - קיבה עם חומר ניגוד, וכן מיפוי איזוטופי של התרוקנות הקיבה. זאת כדי לבדוק את תנועתיות מע' העיכול העליונה. לאחר מכן להתאים טיפול לממצאים. יש לציין עוד כי יתכן קשר בין מצב רגשי לרגורגיטציה.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה