קולפרמין + קל בטן יחד?

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

03/03/2016 | 09:51 | מאת: צבי

שלום האם להקלה על גזים בקיבה עבור מעי רגיז ניתן לקחת גם קולפרמין (חצי שעה לפני הארוחה) וגם קל בטן (ביסמוט) לאחר הארוחה לצורך הקלה בשלשולים? אני מבין ששתי התרופות מורידות חומציות בקיבה וחושש שהן יגרמו לבעיה בקיבה. אם כן, אז באילו תזמונים ניתן לקחת את שתיהן? אני עם מעי רגיז כבר 20 שנה, לאחרונה חלו תופעות של גזים בקיבה. בדיקת הליקובקטר שלילית. הופניתי לרופא גסטרו אבל זה בעוד 3 שבועות.בנתיים צריך לדעת אם השילוב של קולפרמין וקל בטן עד 3 פעמים ביום בטוח\מומלץ\יעיל? נראה כי ה קולפרמין יחד עם פרוביוטיקה עם אנזימי עיכול קצת מקל על הגזים בקיבה, אבל יש אחת ליומיים שלשולים שמוקלים עי קל בטן. אז האם אפשר לשלב את שלושן יחד (קולפרמין + קל בטן + פרוביוטיקה),ואם כן באיזה סדר\אופן תודה

שלום רב, אם הקולפרמין (שמן מנטה) והקלבטן (ביסמוט סליצילאט), יחד עם פרוביוטיקה - עוזרים לך להתגבר על הסימפטומים של המעי הרגיש, אין מניעה להשתמש בהן אך יש להפריד בזמנים ביניהן.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה