מחלת כבד אוטואימונית

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

22/01/2016 | 14:26 | מאת: עופר

שלום אלו בדיקות דם מבצעים כדי לבדוק/לשלול מחלה אוטואימונית של הכבד במקרה של עליה בתפקודי כבד + כבד שומני? אם אפשר בבקשה את שמות הבדיקות, אשמח מאוד. כמו כן, האם במידה ומבצעים את הבדיקות הנ"ל והכל תקין, ותולים את העליה בכבד השומני, זה אומר שלאורך השנים גם בעתיד העליה בתפקודי הכבד תהיה מחמת הכבד השומני או שבנוסף לכבד השומני יכולים לקבל מחלה אוטאואימונית? כלומר אם אדם עשה לפני כמה שנים בדיקות דם ונשללה מחלה אוטואימונית ועדיין יש תפקודי כבד מוגברים וכבד שומני, יש סיבה לבדוק מחדש או שכל עוד יש כבד שומני מתייחסים לעליה שהיא בגלל הכבוד השומני? תודה רבה ושבת שלום

עניין ספציפי מאוד בדיקות מסוג הזה רבות ומגוונות אין כל אפשרות לדסקס בעניין הזה במסגרת פורום יש לפנות למרפאת כבד

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה