צליאק והפסקת ווסת

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

10/01/2016 | 19:42 | מאת: פנינה רותם

יש לנו בת בת 16.5 שאובחנה כסובלת מצליאק לפני שמונה חודשים. היא שומרת בקפדנות על תזונה ללא גלוטן ואכן ערכי הצליאק ירדו באופן משמעותי. אבל בד בבד עם השינוי בתזונה התרחשו שתי תופעות מטרידות: 1. היא הפסיקה לקבל מחזור באופן מוחלט. אציין שלפני האבחנה והדיאטה נטולת הגלוטן היא קיבלה מחזור באופן סדיר לחלוטין מגיל 12. בנוסף התחילו כאבי בטן ובעיות מיעיים תופעה שלא הכירה כלל לפני האבחנה והדיאטה. בתוך הליך הבירור הרפואי אנו מרגישים שיש התעלמות מהעובדה ששתי התופעות החלו עם השינוי התזונתי ולא היו כלל לפניו. רופאת המשפחה שלנו הציעה שאשלח את השאלות בפורומים שונים וכך אולי יהיו עוד רופאים או אנשים שמכירים תופעות דומות. תודה רבה!

שלום תופעות הללו מוכרות במחלת צליאק ותזונה ללא גלוטן תופעות הללו חולפות ללא טיפול אין מקום לדעגה

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה