דלקת קלה בוושט

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

13/12/2015 | 18:33 | מאת: לי

חזרו תוצאות גסטרוסקופיה ונשלל EOE. הכל תקין מבד אסופיגיטיס קלה. אני מעוניינת להכנס להריון ורוצה לשאול האם זה בטיחותי לא לטפל כרגע בלנסופרזול?(אני לא רוצה לקחת תרופה זו בזמן הריון), אלא רק לשמור על מזון לא חומצית שוני חריף וכולי. טופלתי בלנסופרזול לפני הקיץ לחודשיים אך בקייץ היו לי תופעות מכדורי ויטמינים וייתכן שגירו דלקתיות זו.(עקב הקושי לקחת ויטמינים של לפני הריון ביקשה הרופאה גסטרוסקופיה לשלילת EOE). ככל הנראה קיימת גם רגישות לפרוקטוז.

ניתן לקחת תרופות ממשפחת ה PPI שכוללת לנטון בזמן הריון. החלטה על צורך בטיפול לפי חומרת הסימפטומים, חומרת הדלקת באנדוסקופיה לפנות לגסטרואנטרולוג שביצע הבדיקה באופן מסודר

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה