כאבי בטן וצריבות בוושט

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

13/11/2015 | 20:41 | מאת: אורן

1. אני לוקח אומפרדקס 20 מ"ג פעם ביום עבור כאב בטן וצרבות בוושט שנגרמו בעקבות נטילת ארקוקסיה בעבר. שמתי לב שנטילת האומפרדקס דווקא מגבירה מחדש את הצרבות בוושט בעיקר במהלך החצי שעה שבין הנטילה לפני ארוחת בוקר ועד שאוכל. האם זה נורמלי? מה לעשות במקרה כזה? 2. אני עומד לעבור בדיקת נשיפה להליקובקטר פילורי. במידה והוא נמצא- הבנתי שהשמדה שלו ע"י אנטיביוטיקה אמורה לעזור לריפוי כאבי הבטן, אולם האם גם לצרבות בוושט (מ-GERD) זה יעזור? קראתי על כך דברים סותרים. 3. כמה זמן לפני בדיקת הנשיפה להליקובטר יש לחדול מנטילת אומפרדקס עבור הבדיקה? תודה.

http://www.wikirefua.org.il/index.php/%D7%94%D7%9C%D7%99%D7%A7%D7%95%D7%91%D7%A7%D7%98%D7%A8_%D7%A4%D7%99%D7%9C%D7%95%D7%A8%D7%99_-_Helicobacter_pylori ניתן להיעזר בקישור מעלה

17/11/2015 | 11:50 | מאת: שירה

גם אני מרגישה כך ממתינה עכשיו לתוצאות בדיקת הליקובקטר וגם לקחתי ארקוקסיה בעבר מי אמר לך שישנו קשר בין הדברים .

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה