גסטרוסקופיה וקולונוסקופיה יחד

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

21/10/2015 | 14:11 | מאת: לילי

בת 56 .בריאה בדרך כלל פרט להשימוט ואני מאוזנת.בגלל צרבת וכאבי בטן יש צורך בבצוע גסטרוסקופיה וקולונוסקופיה .שאלתי היא ב2009 נעשתה לי בדיקת קולונוסקופיה ,אך למרות שקבלתי שתי מנות חומר מטשטש (פטידין)לדברי הגסטרולוג לא נרדמתי ,חשתי בכאב והגסטרולוג נאלץ להפסיק הבדיקה הגסטרולוג גם אמר ,שכנראה משהו עם מבנה המעי שלי לא היה נוח לו.ובאותו יום הופניתי לקולונוסקופיה וירטואלית שיצאה תקינה.שאלתי היא, כיום כשאני צריכה לעשות גסטרוסקופיה וקולונוסקופיה ,האם שוב החומר טשטוש לא ישפיע עליי ,ואם כן מה עושים ?מה האפשרויות לגביי? האם אצטרך הרדמה מלאה בבית חולים ,והאם יש בזה סיכון גדול יחסית לטשטוש ?כמו כן שאלתי היא האם זה בעייתי לעשות באתו זמן גם גסטרוסקופיה וגם קולונוסקופיה? המון תודה על הסבלנות.

22/10/2015 | 09:04 | מאת: ד"ר אמיר מרעי

שלום רב, כיום משתמשים בעיקר ב "פרופופל" - חומר הרדמה פוטנטי מאד.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה