לחץ בפי הטבעת כאינדיקציה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

08/10/2015 | 09:20 | מאת: .

להבנתי בסרטן מעי הגס כאשר מופיעים תסמינים אז מדובר כבר בשלב מתקדם. האם כאשר יש כבר תסמינים הם יכולים להימשך ללא החרפה או החמרה במשך שנה שלמה או שלרוב התסמינים מחומרים ונוספים להם עוד תסמינים? האם זה סביר שבגיל 30 תסמין אחד במשך שנה שלמה של תחושת לחץ בפי הטבעת שמגיע מדי כמה ימים ולא מוחמר או נוסף לו תסמינים אחרים יהווה אינדקציה לסרטן מעי הגס? אציין כי רקטוסקופיה ואוטרסאונד פי הטבעת תקינים כולל בדיקות דם ובדיקת פרוקטולוג

10/10/2015 | 13:36 | מאת: ד"ר אמיר מרעי

שלום רב , התלונה אינה מתאימה לסרטן המעי. אולטרסאונד ורקטוסקופיה תקינים שוללים ממצא רקטאלי. יש להיות במעקב פרוקטולוג ולבצע מנומטריה רקטאלית.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה